Register Now!

    STEAM veikla šeštokai analizavo temą “Glitimo reikšmė maisto produktuose”. Glitimas-baltymų gliadino ir gliutenino mišinys. Jis yra svarbus mitybinis baltymas tiek patiekaluose, tiek kaip baltyminis maisto priedas maisto produktuose, kuriuose stinga baltymų. Šeštokai mokėsi ištirti glitimo kiekį įvairių rūšių miltuose ir nustatyti kokie miltai tinkami kokiems kepiniams. Technologijų pamokoje mokiniai nagrinėjo maisto gaminimo sąsają su kulinariniu menu, bendravimo kultūra valgant bei patiekalų derinimu tarpusavyje ir sveikatingumu, susipažino su augalinės ir gyvūninės kilmės žaliavomis, vėliau savarankiškai patikrino savo žinias bei įgūdžius, gamindami ir kepdami įvairių rūšių sausainius.

    Mokytoja I. Jankauskienė

    Gytariai
    Privacy Overview

    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.