STEAM veikla šeštokai analizavo temą "Glitimo reikšmė maisto produktuose". Glitimas-baltymų gliadino ir gliutenino mišinys. Jis yra svarbus mitybinis baltymas tiek patiekaluose, tiek kaip baltyminis maisto priedas maisto produktuose, kuriuose stinga baltymų. Šeštokai mokėsi ištirti glitimo kiekį įvairių rūšių miltuose ir nustatyti kokie miltai tinkami kokiems kepiniams. Technologijų pamokoje mokiniai nagrinėjo maisto gaminimo sąsają su kulinariniu menu, bendravimo kultūra valgant bei patiekalų derinimu tarpusavyje ir sveikatingumu, susipažino su augalinės ir gyvūninės kilmės žaliavomis, vėliau savarankiškai patikrino savo žinias bei įgūdžius, gamindami ir kepdami įvairių rūšių sausainius.
Mokytoja I. Jankauskienė
Mokytoja I. Jankauskienė